Barn&film

Ojojoj, varför ska så många föräldrar å dåligt samvete när de säger att de satte sitt barn framför Tv:n i väntan på att maten ska bli färdig. Tv behöver inte alls vara dåligt bara man inte låter barnet sitta där för länge eller med fel program. Att välja program med omsorg är viktigt, och roligt. Det är mycket att tänka på, programmen ska inte innehålla våld, programmen ska inte vara skrämmande, programmen ska inte  hoppa mellan olika sekvenser för mycket.
Det där sista är viktigt, speciellt för det lilla barnet. Idag vet man att blixtrande effekter och byte av sener för ofta kan ge barnen "hoppande ögon". Det betyder att barnet får svårt att fokucera på en bild, det i sin tur gör att barnen får svårt att koncentrera sig, blir oroliga och byter aktiviteter ofta. I en förlägning kan det också ge barnen problem med läsning, ögonen har svårt att följa en textrad och barnet har svårt att få sammanhang i texten.
Barn tycker ofta det är roligt att sjung, lätta barnsånger kan glädja många långt upp i ålder. Visst känns det roligt när man hör en känd barnvisa spelas och visst får man lust att sjunga med.
Jag har hittat två bra musikvideos som jag vill tipsa om:

                                                    
Ika sjunger dessutom med rörelser till vilket blir roligt för barnet att härma och ta efter. Tänk sen vad roligt ni kan ha tillsammans när ni sjunger barnvisor och barnet visar sig kunna rörelserna bättre än de vuxna.
Lycka till

Kommentarer
Postat av: Jenny

Tack för tipset kära moster! Det där är ju super för Julia som älskar sång :0)Nu för tiden sjunger Julia med mig när jag sjunger godnatt-sångerna för henne :0) bla "lille tatt" och "mollen" (när trollmor... trollen)Hon är så söt och det är sååå mysigt att sjunga tillsammans. kram

2007-10-11 @ 20:02:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0