Brandutbildning

Haha, idag var en dag med skratt! vi skulle ha brandutbildning på jobbet. Det började med ett vanligt teoretiskt pass om vad man ska tänka på och varför. Det blev lite film om hur det kan gå till då en brand sprider sig i ett rum med stängd dörr och i ett rum där dörren är öppen. Helt otroligt vilken skillnad det blir på skador om man lyckas hålla dörren stängd, skadorna blir inte alls lika omfattande.
Sen var det praktiska övningar i form av att prova på att släcka en docka och att prova olika sortes brandsläckare, både skoj och lärorikt.
Men det mest roliga var då vi skulle isensätta en brand på en arbetsplats! Vi blev indelade i två grupper, hälften skulle spela boende på ett åldersdomhem och hälften fick agera personal. De boende skulle gömma sig i olika utrymmen och vi andra skulle leta rätt på dom. Låter kanske inte så svårt, men till det kom att vår utbildare fyllde lokalerna med RÖK vilket gjorde att man inte såg någon ting alls. Tänk att du sträcker ut din arm framför dig, i ett rum fyllt med rök, och inte ser din hand! Snacka om tjock rök. Här skulle vi alltså försöka söka reda på personer som var gömda! Det var bara att ta mod till sig, sätta en hand i väggen för att ha nå'n orientering och sen ropa och hoppas att få ett svar. Vi hittade alla men OJ, vad det kändes otäckt! Vilken upplevelse, tur att det bara var en övning för usch om det skulle hända på riktigt!
                                               image145

Skönt att komma hem till sitt trygga hem, välbehållen!
Ha en skön kväll
Carina

Kommentarer
Postat av: vivan

Vad bra at ni får utbildning....Jag har arbetat som brandman i 10 år här i kommunen,,1978-88..det var lärorika år...tufft men kul...kramiz

2008-05-06 @ 22:22:21
URL: http://vwellermo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0