Babysim

Åh vad roligt mitt nya jobb är. Idag har jag haft äran att få ta hand om småbarnsgruppen i Babysim. Fem stycken barn i åldrarna 8mån - 3 år tillsammans med sinna mammor och pappor. Vi sjunger, plaskar, dyker, och leker förstås. Vi hade bara såå roligt och jag tror att alla var både nöjda och trötta när vi tillslut sa hej då. Detta trevliga kommer ingå som en del av mitt arbete,,,, kalla det löneförmån :-)

Simma lugnt
Carina

Vår, visst är det vår!

Nu känns och märks det att det är vår, talgoxen sjunger för fullt och flyger mellan träden. I trädgårdarna börjar vårlökarna ge sig till känna och på träden börjar det knoppas. Nu är det tid för att ta kaffekoppen med sig och flytta ut i trädgården, det är vår. Det är till och med skönt att gå med hundarna på en kvällspromenad!!

Baybay!

Grattis!!

Nu äntligen har min systerdotter fått sitt andra barn. Det blev verkligen bingo, det blev en POJKE!! Varför jag skriver så är för i våran släkt har vi bara flickor:
Jag har en syster som har två flickor som har varsin flicka (blev en pojke idag oxå)
Jag har en bror som har tre flickor
Jag har en svåger som har två flickor
Själv fick jag två pojkar!! så denna lilla Ludvig är väldigt efterlängtad. Det tog 22 år!! mellan vår sistfödda pojke (Robin) och lilla Ludvig, eller "Luralaa" som jag kallar honom.

GRATTIS JENNY OCH TOBBE OCH STORASYSTER JULIA

Tjing

Beroende

Jag trodde aldrig att jag skulle bli beroende av ngt men nu har det nog hänt!
varje dag efter jobbet när jag varit ute en promenad med mina hundar,blir jag sittande framför datorn med något himla spel! king.com heter det visst och är superlöjligt men ändå måste jag bara spela "lite". detta lite kan bli flera timmar och fast jag inte vill så blir det bara "en gång till". Hur kan jag ta mig ur detta??

Pling,tjing

NU ÄR DET VÅR!!

Nu har det blivit omslag i vädret, igen! Från att i några dagar varit mellan -4 och -10 grader så visade termometern +5. Det blåste rejält när jag gick med hundarna men visst känns det att det är vår i luften. Plötsligt när vi gick där så lyste ngt gult i diket, tussilago! Visst var det tussilago! Med en dålig kamera och med oskärpa var jag ialla fall bara tvungen att föreviga dessa små söta, gula blommor.  

                    image88  
Ha en fortsatt skön dag.
Kram

Visst, visst,visst!!

Visst är dom bara sååååååbra!! Rongedahl......................aaaaaaahhhhhhhhh
Hahahaha Carola gick BARA till andra chansen, fniss. Synd om Andreas men carola var inte så självskriven som hon trodde.
Heja Sanna Nielsen hoppas du vinner det hela, hon kan gå riktigt långt i den stora uttagningen.

Kramkramkram

Lördag igen

Åh vilket härligt väder. -10grader när man vaknar och fullt solsken!! Hade det varit ett par decimeter snö oxå så hade det varit perfekt :-)
Ikväll blir det att titta på melodifestivalen igen. Tänk, förra lördagen var jag sååå irriterad på bidragen som gick vidare så jag bestämde mig för att inte titta fler gånger! Men så blir det lördag igen och man förbereder för kvällen framför tv'n med godis och mys??? varför måste jag titta? Jag vet att jag kommer somna irriterad igen över att "fel" bidrag gått vidare., ha!

Må bästa bidrag vinna!
Carina

Melodifestival

Hur röstar folk? Hur kan man låta Christer Sjögren komma till final? Hur kan Sussie Tapper få en ny chans? Jag begriper ingen ting!!
Att inte låta Velvet över huvud taget komma vidare är obegripligt.
Christer lär som ngn gammal avdammad tysk schlagerdänga, men det är klart, tyskarna kommer säkert att rösta!
Hoppas kvalliten på de kommande schlagerlåtarna är bättre för håller de samma standard som igår kommer vi inte långt.

Tjing


Fredag

Så var det då fredag! Äntligen! Nu väntar en kväll med tända ljus, grillade revbensspjäll och ett glas vin framför Let's dance! låter kanske inte så skoj men efter en veckas introduktion på nya jobbet är det faktiskt vad jag längtar efter. Kravlöst, att bara få slå sig ner i soffan utan att behöva laga mat, tända ljus och slippa använda hjärnan.

I mitt nya jobb går det mycket tid till att tänka och bemöta. Ett jobb där jag ständigt kommer i kontakt med människor i kris. Föräldrar till barn som behöver mer eller mindre insatser av olika specialster, där livet inte blev som man tänkt. Hur kan det vara?? Emily Pearl Kingsley beskriver det så här:

VÄLKOMMEN TILL HOLLAND

Att vänta barn är som att planera en sagolik semester till Italien. Du köper guideböcker och gör upp underbara planer: Colosseum, Michelangelo, gondolerna i Venedig. Du kanske lär dig några användbara fraser på Italienska. Allt är mycket spännande!

Efter månader av spänd förväntan är det äntligen dags. Du packar dina väskor och far iväg. Flera timmar senare landar planet. Flygvärdinnan kommer in och säger: "Välkommen till Holland"

"Holland??!!, ropar du "Vad menar ni med Holland? Jag har beställt resa till Italien! Det är dit jag ska. I hela mitt liv har jag drömt om att komma till Italien."

Men flygresan har ändrats. De har landat i Holland och där måste du vara kvar. Det viktigaste är att de inte fört dig till en hemsk, ful och smutsig plats med pest, svält och sjukdomar. Den är bara annorlunda.


Så nu måste du gå och köpa nya guideböcker. Du måste lära dig ett nytt språk. Och du kommer att möta helt nya människor som du aldrig skulle ha mött annars. Det är bara en annorlunda plats.
Tempot är långsammare än i Italien: det är inte så tjusigt. Men när du har varit där ett tag och återhämtat dig så ser du dig omkring...

Och du börjar lägga märke till att Holland har väderkvarnar...

Och att Holland har tulpaner...

Och i Holland finns det till och med målningar av Rembarndt.


Men alla du känner är upptagna med att resa till och från Italien, de talar vitt och brett om hur underbart de haft det där. Och under resten av ditt liv kommer du att säga:

"Ja, det var dit jag skulle ha rest. Det var det jag hade planerat"

Och den smärtan kommer aldrig, aldrig någonsin att försvinna...

Därför att förlusten av den drömmen är en mycket betydelsefull förlust.


Men... om du ägnar ditt liv åt att sörja att du inte kom till Italien, så blir du aldrig fri att uppskatta och njuta av allt det sällsamma, det underbara med Holland.

Var rädda om varandra
Carina


Trtt, trött, trött

Att man kan bli så trött av att byta jobb!! Igår kväll när jag kom hem slappa jag framför tv'n, åt en semla och sen bara jag SOMNA!! klockan var bara 9.00!    ½ 12 vaknade jag för att byta soffa till säng, haha.
Idag har jag varit på yrkesträff i Oskarshamn, jättebra att träffa folk från samma yrkesgrupp, vi pratar liksom "samma språk".
Nu blir det bak i form av pizzabullar sen ska jag avnjuta dom till kvällens tv "fredsstyrkan" ett intressant program att se för att få inblick i hur det var då älsta sonen var fn-sodat i Kosovo. Ett tufft jobb, dom är bra duktiga våra grabbar som hjälper till med detta.

Tjing tjing
Carina

Hemma igen!

Så var vardagen åter intagen efter en helg i Stockholm. Det var verkligen roligt att träffas alla igen, synd att det inte blir så ofta. Kanske det blir lite mer ofta nu när Robin är i sthlm på praktik, fem veckor ska han vara där och kanske kommer hem över sportlovet så det blir nog en eller ett par turer till inom den närmasta månaden. 
Hur som helst så var båda min systers döttrar där med sina familjer, även brorsan med sin familj kom över en stund. Det blev supergod lasange med sallad och vin så klart , fruktfat och kaffe. Sen blev det aktivitet framför Tv'n, Robin hade med sig sitt nintendo Wii så det blev både tennis och bowlingspel. Föresten, jag fick min bästa serie i bowling 236 poäng!!!!! slog nästan robins rekord, gissa om han blev byxis, haha.........................
När jag vaknade upp på söndagen så hade jag nästan lite träningsvärk i arm och nacke, ingen ska säga att tv spel är stillasittande, näe då har dom inte spelat Wii     !!!

Ikväll blir det att slöa i soffan framför Andra avenyn, den är riktigt bra men det törs man väl inte säga,,hihi.

Kram
Carina

Första dagen

Jaha, så har man då börjat på nya jobbet! Varför är det så svårt att byta jobb? Så mycket att sätta sig in i! Hur som helst så hade mina nya arbetskamrater tänt ljus och dukat upp med god morgon fika när jag kom, kaffe med färska frallor och gott pålägg :-) Åh, vad gulligt. Resten av dagen gick åt att lära sig nytt jounalsystem, plocka bland materialoch lära sig hitta i lokaler. Utöver detta var det att boka in träffar med övrig personal i almanackan.....Detta är bara början!

Imorgon bär det av till släkten i stockholm. Det ka bli riktigt skoj att träffa alla igen, tänk, det var nästan ett år sen vi var uppe sist. Då var det barndop när min yngsta systerdotter döpte sin Ida! Nu har hon fyllt ett år, å vad skoj det ska bli att se hur mycket hon vuxit. Min andra systerdotter går i väntans tider. Skoj att se hennes spännda mage innan hon föder. Min yngsta son Robin ska upp till Stholm några veckor för att prakticera så nu blir det nog att vi kör upp lite oftare.

Trevlig helg
Carina

RSS 2.0