Rockande papegoja


Marknad i Vimmerby

Precis som förr när Astrid Lindgren levde och var barn i Vimmerby så var det vårens första marknad i Vimmerby. Solen sken och folk samlades framför stånden, både för att handla eller att bara träffas.
Själv brukar jag inte tycka om att trängas bland folk men idag så behövde jag endel saker jag bara brukar hitta på marknader.

Tänk er Stadshuset i Vimmerby, dit Madickens Alva får följa med på borgmästrens förnäma bal. Det kunde man skönja bakom alla marknadsstånd
                                           ...

 

   likaså  Rådhuset bakom karusellen


Vem kunde motstå lite marknadsgodis


Ett stycke ner för gatan, mitt i staden, fann jag denna lilla pittoreska röda stuga. Visst är den underbar!

Längre ner på Sevedegatan, finns dessa oaser.
Det är fantastiskt vad dom kan få asfalten att grönska!
(Min mamma bor i det till höger)





Eftermiddagen avslutades hemma hos vår son som var ifull gång med att grilla.






Är han eller är han inte??

Lyssna och titta, vad tycker du. Han är Okej att lyssna på tycker jag, blir ganska glad....

Hemma igen..

efter en tur till Oskarshamn. Vi var på utbildning med jobbet om barnhabilitering och olika yrkesrollar. Det är alltid lika trevligt att träffa andra pedagoger, landstinget består mest i medicinare och dom pratar inte "riktigt" samma språk, fniss!

På lunchen han vi med några affärer och när det är så fina dagar som idag är det svårt att låta bli att handla lite nya sommarkläder, se vad jag hittade..........

                                                        

Skönt med lite svala kläder, fick lite mersmak ska ut en stund för att leta mer kläder.

Tjing och hej en stund!

Ny dator

Jaha, så har jag också gett mig för en bärbar dator. Jag behövde bara fundera ett tag på fördelar och nackdelar med en bärbar dator. Fördelarna vägde över, nu när vi har husvagn så blir det en större frihet i att ha med sig kontoret ,hihi. Skämt å sido, jag var trött på mannens tjat om att han inte kunde läsa tidningen eller leta onödigheter på blocket sedan sonen hämtat sin laptop. JAG GAV UPP och köpte en.
(men bara ni ska få veta att jag faktiskt också tycker det är rätt skoj)

Idag har jag bara ägnat kvällen åt att installera program å ännu är jag inte klar! Sen har jag bilförsäljning samtidigt, tänk vad gubbar kan vela när de ska köpa en bil. Minst 25 personer står på kö för att få köpa vår lilla golf men så hade vi lovat att hålla bilen åt en gubbe. När han äntligen kom så frågade han "får jag betänketid". Nähe du gubbe lilla, ska det bli affär så blir det här och nu, då backade han ur! Jaja, nu väntar jag på nästa!

Skepp å hoj, jätte skoj.
Kramis

Underbara sommar

Åh vilken skön helg det var! Visserligen blåste det endel men eftersom det gick att ta skydd bakom vagnen så kände vi inte av vindarna, ha. Husvagnen placerades så vi hade utkik rakt mot östersjön, var man på allerten så kunde man se Gotlandsfärgan glida ut från Oskarshamn på sin kvällstur.

               

På söndagen kom mor och far på besök. Vi åt god tårta som mamma tagit med sig. Lite senare tände vi grillen och njöt av grillad lagfilé alt. kött, färskpotatis och en härlig sommarsallad, mums. Trevligt med lite besök på söndagseftermiddagen.
I morgon är det åter till jobbet, fy en hel vecka till nästa ledighet.

Kram

Underbara himmel

När vi vaknar idag är himmlen sådär alldeles klar och blå! Trots att klockan bara är 6 så känns det helt fantastiskt när jag kopplar hunden för att gå en promenad kring sjön. Fåglarna har vaknat och sjunger på sitt allra bästa sätt, vattnet ligger spegelblankt. Nu ska jag iväg till jobbet några timmar men i eftermiddag bär det iväg till havet med vår nyköpta husvagn. Helt underbart!
Ha en skön helg, sola försiktigt.

                             Kramar till er alla från mig
                          


Jag blir så tokig när......

.............programmen slutar på detta sätt!! Varför kan inte en lycka bestå? varför måste ngn  som har en så betydande roll dö? Kanske det ändå var rätt förutsägbart att detta skulle ske, Tony , historien upprepar sig.....suck!

Nu undrar jag ialla fall.är det ngn som vet när säsong 2 av Andra Avenyn fortsätter??
Vad ska jag nu hitta på på söndagskvällarna??

Vad händer Tony?? Vad hände med Angelika?  

Snälla, svara om du vet!

Kramis och ta hand om varandra

Vart tog värmen vägen!!

Värmen försvann och Tre kronor förlorade mot finland, men vad gör det? Sverieg blev 4:e bäst i ett världsmästerskap och värmen hinner komma tillbaka!!
Om en månad är det festival i Hultsfred så vi kan väl hoppas på att det finns värme kvar till dessa dagar... det är inte så skoj för dom som ska tälta.

Igår var vi ute på en liten runda för att titta på husvagns platser, kanske vi kommer att parkera vår vagn vid kusten så vi har ett litet "sommarställe" att åka till når vi inte har vagnen efter bilen och är på resande fot. Nu när bensinen och diseln stiger i höjden kan det bli billigare att parkera den någon stans och bara ha det som ett landställe. Vi får se!1
Nu blir det en stunds hockey final  innan "andra avenyn" börjar.

                                                                                
Ha en riktigt skön söndagskväll.
Carina

Fler bilder



från matchen

       

  

Rättvist eller.......

.....inte, ja det kan man fråga sig, resultatet blev 1-1. Gästande Målilla gorde det först målet, de slog på bra och när HFK slog i närkamp och fick omkull motståndarna resulterade det i en frispark som vår målvakt var chanslös på. Hur som helst så lät det dröja till det bara var minutrarna kvar av matchen. Visst var det synd att det inte blev vinst till Hfk men kanske var det lugnast att de fick dela på poängen. Lite bilder från kvällens match:

            


                           

Mera sport

Visst är det kul med idrott, ialla fall när man får stå bredvid och inte själv behöva kämpa. Det kan vara nog så jobbigt att bara heja!!
Ikväll får jag först gå på kommunderby och se vårat hemmalag spela. Det är extra spännande för att vår äldsta som är målvakt, hujeda mej. Som mamma är det nervöst men jag går ialla fall och tittar till skillnad mot hans far. "Nerverna håller inte" säger han, fnys., så kan man vär inte resonera när det är sonen som spelar? 

Senare under kvällen blir det att heja i soffan, SVERIGE - KANADA ,,,,,,,,

HEJA SVERIGE!!                                    HEJA HFK!!

                                                               
                             

Heja Heja Heja....

...............Sverige i SEMIFILAL!!! JA JA JA!!!
Nu håller vi på NORGE när dom möter Kanada!!

Heja Norge!!


Hockeykväll

Jaha, så blir det att sätta sig framför tv'n efter en lång dags arbete. Ibland finns det mer att göra än vad tiden räcker till, då blir det plus i flexen. Inte helt fel med plus så kan man ha det till godo om sommaren kommer tillbaka. Nä, nu tillbaka till hockeyn. HEJA SVERIGE!!!

Fler go'a bilder

Nu verkar det som det funkar bättre att fixa med bloggen, inte för jag vet varför men tydligen var man tvungen att byta plattform, hur som helst så verkar det fungera.
Lite fler bilder från gårdagens underbara sommarväder lovade jag,  go on.

                                                           

Som utlovat så drog molnen ihop sig på himlen idag och temperaturen kom knappt över 15 grader        

Underbara sommar

Vilken fantastisk helg vi haft! På fm kom barnen hem på lite fika, snart så anslöt även mina föräldrar men bullar till kaffet. På kvällen kom några vänner hem så då blev det en stund på altan igen. Härliga bilder fick jag från dagen med. Hoppas vi får en varm och skön sommar, man får lätt mersmak av värmen och ljus.

Robin, Sofie, Kenneth           Viloplats vid grillen            klarblå himmel                   
                                      
Robin i hängmattan
Eftersom datorn har fått solsting så återkommer jag med fler sommarbilder senare!!


Nu är han hemma igen......

....våran Gozzie. Det var en konstig känsla att åka tillbaka till Valla djurklinik, att kliva in genom dörren där vi blev mottagna för drygt en vecka sen. Där vi fick ta emot det dystra beskedet och att prognosen var dålig. Att vara tvugna att ta beslutet om att släcka ut ett liv, våran Gozzie som betytt så mycket för oss.
Nu får vi leva vidare med alla goda minnen vi har av honom, alla resor vi gjort alla priser han tagit hem i olika tävlingar.
Någon stans finns det någon som sa att själen inte får ro förrän stoftet är på plats. Det känns som om det var kloka ord, nu känns det mycket lättare när vi har Gozzie hos oss igen.

                                                                                
                                      image146
                                     JWW-02, KBHV-02, SUCH, DKUCH,    Topamiz Celebrant
                                                                  20010202----20080427
   
                                                          God natt Gozzie och sov så gott

Brandutbildning

Haha, idag var en dag med skratt! vi skulle ha brandutbildning på jobbet. Det började med ett vanligt teoretiskt pass om vad man ska tänka på och varför. Det blev lite film om hur det kan gå till då en brand sprider sig i ett rum med stängd dörr och i ett rum där dörren är öppen. Helt otroligt vilken skillnad det blir på skador om man lyckas hålla dörren stängd, skadorna blir inte alls lika omfattande.
Sen var det praktiska övningar i form av att prova på att släcka en docka och att prova olika sortes brandsläckare, både skoj och lärorikt.
Men det mest roliga var då vi skulle isensätta en brand på en arbetsplats! Vi blev indelade i två grupper, hälften skulle spela boende på ett åldersdomhem och hälften fick agera personal. De boende skulle gömma sig i olika utrymmen och vi andra skulle leta rätt på dom. Låter kanske inte så svårt, men till det kom att vår utbildare fyllde lokalerna med RÖK vilket gjorde att man inte såg någon ting alls. Tänk att du sträcker ut din arm framför dig, i ett rum fyllt med rök, och inte ser din hand! Snacka om tjock rök. Här skulle vi alltså försöka söka reda på personer som var gömda! Det var bara att ta mod till sig, sätta en hand i väggen för att ha nå'n orientering och sen ropa och hoppas att få ett svar. Vi hittade alla men OJ, vad det kändes otäckt! Vilken upplevelse, tur att det bara var en övning för usch om det skulle hända på riktigt!
                                               image145

Skönt att komma hem till sitt trygga hem, välbehållen!
Ha en skön kväll
Carina

Ro för skälen...

...får man ute vid havet.
I helgen tog vi med oss husvagen och åkte ut till havet för att komma från sorger och minnen man omges av hemma. Under fredagen tog vi en promenad bland klippor och skär där det var fullt av fågelliv. Svarnarna flöt lugnt omkring i vattnet, en del i par andra ensamma eller i väntan på någon.
image141  image142

                     
                                                    image143

                         Under vår tur hittade vi fram till ett litet pittoreskt fiskeläger, var bara tvungen att fota det!

Vädret var omväxlande men regnet föll bara på natten så det blev en skön helg. Vill visa en bild jag tog på vår andra hund Elton som finns kvar och fyller delar av tomrummet efter Gozzie. Rätt söt han med!
                                 image144

Kram till er alla
Carina

Änglarna gråter...

............så det skvalar. Hela natten har det regnat och inte är det någon speciell värme ute heller, det enda positiva som vädret för med sig är att växtkraften kommer i gång.
Igår planterade jag en "backsippa" i min trädgård. Det var Gozzies dagmatte (min mamma) som kom med den. Hon hade köpt två lika da'na, en till Gozzie och en till gammel (min mormor). Gozzie som var en av gammels favorit hundar, så visst passar det att de får lika blommor. Nu hoppas jag att regnet gör så att vår "sippa" tar fart och växer.



                          image139               image140
Idag åker vi ut på landet så vi hörs om några dagar.
Carina

Vill tillägna Gozzie denna underbara låt med Eva Cassidy:


RSS 2.0