Visst är han söt :-))

Kolla så ledsen han kan bli, jag skrattar så jag ligger dubbel :-))

Pumi

image113  image114

Stegräknare

Hur är det nu igentligen. När man använder en stegräknare har man den då på sig hela dagen eller bara vid speciella tillfällen under en dag. Jag träffar folk som har den på sig hela dagarna och själv använder jag den bara när jag är ute med mina hundar. Jag tycker inte att jag kan lita riktigt på den, för när man sitter i soffan och bara ändrar ställning så kan det hända tt den räknar steg (rörelser). Är det kanske min mätare som är känslig eller hur ska det vara?
Eftersom jag blivit medlem på www.promenix.se så registrerar jag mina "promenader" men i jämförelse med andra så känner jag mig som en riktig slöfock. Det ser ut som jag inte rör mig nästan alls. I morgon ska jag ha den på mig hela dagen så får jag se vad det kan bli i steg :-))
Lämna gärna en kommentar på hur ni tänker.

Mys i kväll
Carina


Påsken är över

Jaha så var då påsken över, en påsk med mycket mat och trevligt umgänge. På påskafton samlades alla hemma hos oss, min familj, min bror med familj, mina föräldrar samt min syster och svåger med deras barn och barnbarn,Samanlagt så blev vi 17 vuxna 3 barn och 5 hundar, det funkade faktist bra och var jätte trevligt.

                                 

På påskdagen blev det promenad i det underbara vädret, nu känndes det att våren var påväg:

         

Han håller fortfarande

Dagens låt?? eller gårdagen?? den håller fortfarande


Våren som kom av sig

Jaha, så var det då påskafton. Som vädret var förra veckan så hade jag hoppats på att det skulle bli en riktigt varm skön påsk. Istället så vaknade vi upp till snö och minusgrader. Solen gör trots allt sina tappra försök att skina och värma oss för att påminna om att våren faktiskt är påväg.
Förra veckan när solen sken så började alla vårens blommmor tränga upp ur sin vintersömn, men nu står de där och fryser och vill inte alls påminnas om att de ska slå ut i blom. Vi får se vad som händer men förhoppningsvis sitter vi snart i vår trädgård med en värmande sol och ett glas kallt att dricka.
image92    

GLAD PÅSK

                                       Ha en riktigt skön påskhelg
         
                                            image90
               

Snöväder - töväder

Nu har det kommit rejält med snö å kvar ligger det, men ikväll verkar de vara töväder för när jag tog kvällspromenaden men mina hundar så fick jag kryssa mellan vattenpölarna.

Promenad föresten, i kväll blev det 5098 steg. Det är lätt att börja slarva så, hur var det nu med diciplinen...haha.
Fick lite tipps om hur man kan hålla koll på sig själv och om man dessutom vill så kan man skaffa mottävlande. Jag kommer nog fråga på jobbet om det finns intresse. Där går vi dessutom 2x 30 minuter i veckan så kanske vi kan börja där :-))
Vill


Visst blir man glad

Bara en av låtarna från årets melodifestival som man blir glad av att lyssna på, eller..................


Hur sjukt kan det bli??

Nu har det hänt igen, två små oskyldiga barn har fått sätta livet till för att någon vuxen gått och blivit skvatt galen. Att ge sig på små barn som är totalt utlämnade och hänvisade till vuxna människor, som inte kan försvara sig eller fly. Jag blir så ledsen och bedrövad när jag läser sådant, hur tänker en person som gör detta.
Jag vet att man i ett traumatiskt ögonblick kanske inte fömår att tänka alls men är det inte så att man någon gång innan tänkt tanken på vad man ska göra, att man någon gång planerat att göra så?? För mig är det bara helt omöjligt att man kan göra så, ush!!
Fy, f....n dessa personer skulle hyvlas med osthyvel bit för bit för att riktigt pinas och

Varför blogga?

Varför bloggar man? Ja det kan man undra?! blogga är något de flesta gör men ändå förnekar "hålla på med så'nt skit" är kommentarer man kan få höra. Visst har jag frågat mig många gånger - varför gör jag detta-? flera gånger har jag tänkt att sluta men det finns ändå något som håller mig kvar. Ett tidsfördriv kanske, vad vet jag?
Det som är så komiskt i det hela är att det är många som går in och läser olika bloggar men aldrig lämnar någon kommentar, det är som om de försöker smyga med det, haha. Jag vet flera som läser men som ändå säger att de "aldrig skulle göra det".

Idag har jag fortsatt att göra något åt mina vårkänslor som finns inuti mig. Om ni kommer ihåg så berättade jag att jag börjat fylla på min vårgaderob, idag var jag och klippte mig!
Göra något nytt, öppna upp ansiktet så solen kan komma åt att skina på kinden. Mer vårnyheter hoppas jag det blir!!

Kram och lycka till med bloggandet alla ni som just börjat!
Carina

Söndag

Jaha, så var det söndag igen oj vad det går fort. efter en natt med dålig sömn så har dagen känts trög. Trots det så har det varit en underbart härlig dag. Jag har börjat vårpynta i trädgården, pensér i krukor och påsklijor sitter nu fint vid min entré, fåglarna sjunger som dom längtat hela vintern.

Vad tyckte ni om melodifestivalen igår? Visst fanns det mång tänkbara vinnare så egentligen spelade det ingen roll vem som vann, de flesta hade nog gått bra. Själv gillade jag både Sanna och Charlott så det blev full pott. Det som kändes mindre skoj var att Sibel inte fick fler röster, hon kan verkligen sjunga och bidraget känndes långt inne.

Ha en skön vårkväll.
Carina

Flera steg

Nu har jag gjort det igen, det gäller att hålla diciplin :-))
6792 steg blev det ikväll, 50 +35  situps. Undrara om detta kommer göra ngn nytta. Om jag omvandlar stegen till längd så blir det 4,75 km, inte illa!!

Nu blir det dans framför tv'n
Kram

Brabra

Oj vad fort det gick över, det gjorde susen med Voltaren och tänk att det "bara" var överansträngning. Nu är jag med igen så nu är det att koppla hundarna och ge sig iväg.

Kram och ha en trevlig kväll.
Carina

Underbara arbetskamrater

Vilka fantastiska arbetskamrater jag har fått, ett helt team som består av bla. sjukgymnaster, läkare, sjukgymnaster och arbetsterapuet. de hjäpte mig med kilkudde, värmedyna och voltarenkräm, ställde diagnos: troligt överansträngning i ben- och sätesmuskelatur. Med dagen har jag blivit bättre men så fort jag sätter mig så stelnar jag till så det gäller att hålla sig i rörelse.

Kram och tack
Carina

Akta sig..

Ja, varför ska man alltid överdriva? Det fick jag allt känna av i morse när jag vaknade tidigt (04,30) Höften smärtade och jag kunde knappt vända på mig :-( för att inte tala om när jag skulle ställa mig upp!! Det kändes som det låg 2kg blålera och höll emot och för varje steg jag tog så smärtade de. Med hundar som måste ut innan jag åker till jobbet så var det bara att ta sig ner för trappan och ut. Ni må tro att det blev en liten runda och ändå tog det lika lång tid som vi brukar vara ute. Hoppas detta snabbt går över nu när jag äntligen bestämmt mig för att börja träna.

Hej från en halt Carina

Hemma igen

Oj, nu är jag hemma igen och känner mig jätteduktig!!
60 min snabb promenad=7920 steg, 50 +30 tvära situp's ,nöjd!! Hoppas det håller i sig, då blir det nog roligare med en ny vårgarderob :-))
Föresten, vet ngn hur många kalorier som förbränns om man går 7000 steg raskt?? Vore skoj med tips på hur man håller igång med träning , hur man får hjälp med sin disciplin.

Nu ska jag slänga mig i duschen, sen blir det tv "sjukhuset"

Ha en trevlig kväll
Carina

Nu måste jag.....

Jaha, så var det de där med att våren kommer och man blir sugen på att förnya sig med lite vårkläder.  Glad gick jag in i butiken och hittade snygga jeans som jag bara ville ha. In i provhytten och provade, kändes helt okej, kanske lite tajta över rumpman, men....JAG HAR ALLDELES FÖR MYCKET MAGE!! Jaha, vad gör jag åt de då?? hur som helst så köpte jag byxorna bestämd i att ; ny ska jag börja träna!!   jag ska börja redan idag att utöka mina promenader. De ska bli raskare och längre, kanske tar jag med mig hundarna men då får de allt skynda på för här ska walkas, power walk, kan det vara ngt. Så, stegmätare på, ut och gå. Tror ni på detta?? Vi får väl se.........

Tjing, nu börjar jag!!
Carina

Toppen

Heja Sibel, hennes låt är verkligen underbar och hon framför den på ett fantastiskt sätt, ellerhur!! Det var helt rätt att hennes låt gick vidare, tycker jag.
Kramisar
Carina

Stockholm

I morgon bär det av till Sthlm, nu är det äntligen dags att få se min systerdotters lilla son Ludvig. Han blir 2 veckor idag så det ska bli riktigt skoj att få se en så'n liten parvel igen.

Kram och trevlig helg
Carina

Tro't eller ej!!

När jag vaknade i morse så kändes det tungt att få upp ögonen. Inte så svullna men de satt liksom fast men var ändå inte klibbiga. Hmm, det bästa var att när jag tittade mig i spegeln så var de faktiskt mindre svullna, jag såg t.o.m mänsklig ut!! Inte riktigt som förut men ändå, det kanske går åt rätt håll :-)) Jag har ändå inte avbokat min läkartid, det kan ju komma igen. Kan det vara allergi tro, så här har jag aldrig varit förut.

Än lever hoppet
Carina

Vad kan det vara?

Tänk dig att du vaknar och känner att ögonen är stora som ägg! Ögonlocken hänger så tunga att det är jobbigt att öppna ögonen. Under ögonen är det som vattenfyllda påsar och så kliar det! DET ÄR INTE SKÖNT :-((
Efter lite goda råd från sköterskan hos min läkare så ska jag pröva att smörja med kortisonsalva ?? kanske är det allergi!! Konstigt, jag trodde att om det var allergi så skulle det klia och svida i ögonen men där har jag inga symtom? Hmm, hur som....så gör jag vad som helst nu för det här börjar bli jobbigt. Jag är inne på 3:e!! veckan nu med svullna ögon. Det ser ut som jag skulle tjutit i flera veckor.

//Carina

Kli!

 Varför har jag fått sån klåda och svullnad kring ögonen. Det ser ut som jag skulle ha gråtit i flera dagar, men så är det inte. Det började med att jag kännde mig svullen kring ögonen, jag lät dom då vila från smink ett par dagar med det blev inte bättre. Med svullnaden kom också klådan, det kliar både över ögonlocken och under ögonen å klia går inte för då blir jag bara mer svullen. jag är inte röd och irriterad i ögonen som tur är men vad kan det vara som irriterar runt om. Jag har inte bytt några produkter utan det är bara dom jag är van vid. Nu har detta suttit i ca 3 veckor och nu börjar jag även känna mig torr och skör.
Snälla, är det någon som vet eller har några goda råd så skriv gärna!

Kram från ett svullet öga.
Carina

RSS 2.0