Vinterbilder 31/12-07

                     GOTT NYTT ÅR
      Här är några nytagna bilder från ett vintrigt småland nyårsafton 2007.


                                                              

Gott nytt år!

Vaknade upp kl 8,30 till en vinter dag!! Det låg ca 1dm snö ute och alldeles vitt. Snön faller fortfarande från himelen, DET ÄR VINTER!!
Gårdagen var faktisk ganska lugn! Det började förstås med att grannen började skjuta raketer redan vid 10 tiden. "Nu drar helvetet igång igen" tänkte jag. Men faktiskt, efter detta var det bara några enstaka smällare som avfyrades och det var faktiskt inte hos grannen!! Kanske har de fått påringning av polisen :-) Kanske det lönade sig att vara nitisk.
idag blir det en sista runda i affärer för att göra av med lite mer pengar :-)) pengar som man önskade att man hade obegrensat av, haha.

Var rädda om er själva och varandra ikväll. Tänk på att det kommer ett nytt år som ska bli lika bra som detta varit. Skänk varandra en tanke ikväll, ring gärna det där samtalet som aldrig blev av.

Nyårskramar till er alla från mig!
Carina

raketer och smällare

Ju fler inslag jag ser om nyårsfyrverkerier desto argare blir jag. Jag vet att det är oändligt många djur som är fullkomligt skräckslagna av detta. Igår vad jag så arg att jag ringde och polisanmälde allt detta, givetvis så kan de inget göra?? kunde jag tro något annat!! Jag kunde bara inte sitta och inget göra, för om vi gång efter annan belastar polisen med anmälningar så har vi ändå gjort en del. Varför skapa lagar som inte går att efterfölja? eller gör det det kanske. Visste ni att 2001 infördes förbud som gäller "fyrverkeriartiklar med knall som främsta effekt". Sådana får varken användas eller säljas! Hallå, vad är det affärerna säljer? endast stjärnglitter eller????
Om man tog ett beslut på att dessa livsfaligheter inte får säljas föränn dagen innan nyår så skulle man komma tillrätta med en del av problemen. Jag är inte emot att man ska få skjuta in det nya året och ha lite festligheter men det jag är emot är att det börjar skjutas en hel vecka innan och pågår dessutom en bit in i januari.

Nu måste jag skynda mig ut med mina hundar så att de åtminstonde får rastas ordentlige en gång idag, för det lär bli den enda.

Tvi för smällare


Nyår och raketer

Jag har gått omkring hela dagen och varit upprörd, irriterad och förb.......nad över raketer och smällare. Det börjar säljas långt innan jul och man kan fråga sig om försäljarna bara tänker på förtjänst eftersom det lätt kan inhandlas av barn som inte har ålder inne. Eller är det idioter till föräldrar som köper ut till sina barn och sen låter de springa omkring okontrollerat och avfyra dessa livsfarliga smällare/raketer. Jag förstår att det som barn både är spännande och skoj att tända på för att sen uppleva ett smatter och doft av krut, men de begriper inte bättre att detta faktiskt , vid fel hanterande, kan vara livsfarlig!!

Jag som hundägare får försöka parera mina hundar mellan detta smatter. Livrädda hundar som varken äter eller sover och som inte heller törs gå ut för att göra sina behöv, åh vad förbannad jag är!!!
Ber jag snällt att dessa ungar ska tänka på både djur och sig själva så glor de på en som om man inte var riktigt klok ?? Undrar vem som inte är riktigt klok.

Såg ikväll ett inslag på tv'n om hur illa det kan gå om man inte är nog försiktig. Mina tankar går till alla familjer som på något sätt drabbats av nyårsraketernas hemska konsekvenser.
Tänker också på alla livrädda djur som, liksom jag, inget kan göra åt alla hemska raketer sålänge våra handlare och föräldrar inte tar sitt ansvar.

Titta gärna in på denna länk och tänk på hur illa det kan gå.

http://www.addeshimmel.se/ 

Mellandagar = Readagar

Visst är det trevligt att det börjar reas ut saker redan innan jul men visst är det något speciellt  med mellandagsrean!! Att få trängas i butiker med alla andra galningar som vill ha precis samma vara som jag.
Jag gjorde en del fynd idag, bla så lämnade jag tillbaka en tröja jag fått i julklapp. Tröjan var förstor så jag lämnade först tillbaka den och fick ett tillgodokvitto, sen köpte jag precis en likadan fast en storlek mindre till mindre än halva priset! Såna affärer är riktigt roliga :-))
Köpte även en jacka jag tittat på innan jul, nu kunde jag köpa den för under halva priste, vilka fynd!!
God fortsättning på de dagar som är kvar av 2007.

God Jul

                            image80

Pojken Chris och alla andra

Här kommer den tragiska historien om chris. Den tillägnas honom och alla andra som inte har möjliget till ett riktigt liv.

Mitt namn är Chris, jag är 3 år.
Mina ögon är svullna, jag kan inte se.
Jag måste vara dum, jag måste vara dålig,
vad kunde annars göra min far så arg?

Jag önska jag vore bättre,
jag önskar jag inte vore så ful,
då kanske min mor
fortfarande ville ha mig.

Jag kan inte göra något rätt,
jag kan inte alls prata.
Jag är inlåst hela dagarna.

När jag vaknar är jag ensam,
huset är mörkt.
Mina föräldrar är inte hemma.

När min mor kommer hem
försöker jag vara snäll.
Då får jag kanske bara en
smäll ikväll.

Jag hörde precis en bil.
Min far är tillbaka från
Charlies bar.

Jag hör honom svära,
jag hör mitt namn.

Jag trycker mig mot väggen,
jag försöker gömma mig från
hans onda ögon.

Jag är så rädd.
Jag börjar gråta.

Han hittar mig gråtande,
han kallar mig fula namn.
han säger det är mitt fel
att han plågas på jobbet.

Han slår mig
och skriker på mig.

Jag kan smita till slut,
och springer mot dörren.
Han har redan låst den,
jag börjar storgråta.

Han tar tag i mig och slänger
mig ot den hårda väggen.
Jag faller till golvet
med mina ben som nästan är brutna,
min far fortsätter kalla mig fula namn.

Jag skriker 'förlåt'
men det är försent.

Hans ansikte förvrids till
okänlighet.
Värken, smärtan
igen och igen.

Åh snälla gud, förlåt mig.
Snälla låt det ta slut.

När han äntligen sluter
och går mot dörren
ligger jag känslolös,
gråtande på golvet.

Jag heter Chris
Jag är 3 år
Inatt mördade min far mig.

Du kanske inte kan hjälpa mig
men du kan fortfarande hjälpa andra
genom att sprida din åsikt
om att
DU ÄR MOT BARNMISSHANDEL


Jullov ;-))

Äntligen, julledighet!
Så var då den sista dagen på jobbet avklarad! Efter ett glatt julfirande med glögg, choklad, smörgåstårta, hazardspel, kändiskryss (om arbetskamraterna) och många andra trevligheter sätter jag mig i bilen för att åka hem och bara vara ledig ;-)
Nu ska jag lägga min sista energi på julmat och klappar, så ska granen klä's och vi ska hinna träffa mor och far innan vi i familjen samlas för ett trevligt julfirande.
Så, nu börjar vi räkna ner: dan', före da'n, före da'n, före....................................................................................................


Aromabrännare

Nu har jag skaffat en aromabrännare. En helt fantastisk liten pryl där man bränner ljusrester som sprider en behaglig doft i hele huset, eller nästan hela :-))
Det är en kvadratisk glasbehållare med spegelglas åt två håll, plats för ett värmeljus i mitten. Spegelglaset gör att det blir reflexer av lågan i oändlig mängd* Ovanpå ligger det ett litet fat i glas där man lägger ljusrester från mina underbara doftljus, hittar man ätt ljus så kan man sprida dofter av jul nu i juletid. Härligt

Kolla in!!
        

Julkram

Trött på mörker

Trots att det tänds en mängder av ljus i alla fönster så känns mörkret mörkare än någonsin. Det är mörkt när man åker till jobbet och mörkt när man kommer hemm. Ljusets få timman jobbar man så inte undra på att man ständigt är trött!   trött, trött, trött.................
Visste ni att den 22 december vänder det, då går vi mot ljusare tider igen, åh äntligen

Kramis

I väntans tider!

Vem har sagt att julen = frid (julefrid)?? Finns det någon tid på året som är så stressande som julen?? Jobb som ska avslutas, klappar ska inhandlas, mat ska lagas mm. mm. Ojojoj, inte undra på att julafton brukar sluta med att man ligger till sängs alldeles slut.................men nöjd trotts allt :-))
Förra julen åkte vi till min kära syster och överraskade!! den här julen kommer vi att fira hemma, ensamma tillsammans med familjen, det blir skillnad! men kan oxå vara lugnt och skönt.
Tyvärr så ser det ut att bli en jul utan snö.............igen!! Det känns hopplöst för jag tycker faktiskt om snö, tänk en vit jul med massor av snö och ca 6grader kallt, perfekt! Men, som dom vise säger "åt vädre kan man inget göra"

Julkramar

Andra avenyn

vad gör man när datorn krånglar och man inte kan se veckans avsnitt av "Andra anenyn" !!

Äntligen fick jag igång min dator och kunde se veckans alla avsnittt av Andra avnenyn, just nu är det det man får längta till när Prison breake är slut för säsongen!!
Jag trodde inte att jag kunde fastna för en så långdragen serie igen men den är bara sååååååå bra!!!


http://svt.se/andraavenyn

                                                


Fashion whit passion

Vill bara tipsa om en bra bra sida att handla snygga kläder BILLIGT!!
Det senaste från catwalken i Paris, Milano, London, Barcelona, Los Angeles m.m
http://www.mounis.com/ 
                                     

Busfrön

image76

Mina underbara busfrön, Pumihundarna Eton och Gozzie.

Kalas å fest

Hej å hå, idag är både knopp och kropp lite sega. Igår var vi på kalas hos min man's chef, han fyllde nämligen 50 år!! Roligt var det, där var både gamla som unga och god mat med mycket dricka till bjöds det på. Trotts att det inte blev allt för sent så känner man sig lite sliten så här dagen efter, så bidrar vädret till att man inte vill ta sig för något. Tjingimage75

Idol

Vill bara säga grattis till Marie Picasso!!! Visst var hon bara bäst,
hon höll verkligen hela vägen ut!
Grattis igen :-))

Fredagskväll

Så var äntligen arbetsveckan slut!!  då vill man bara hem och njuta av ledigheten som väntar. Visst är det mysigt att ta sig tid till att laga något riktigt gott som man kan njuta av i lugn och ro. Ikväll blev det en härlig gryta på fläskfilé, mango chutney, pujolök, ingefära och grädde. Till det severades ris och grönsallad . Vinet blev ett italienskt chardonnay  "Gloria", passar utmärkt både till mat och som sällskapsvin.
Senare kommer jag sjunka ner i soffan till Idol finalen, jag håller på Mari hon är sååå härlig och sjunger riktigt bra.

                                                      

KRAMISAR FRÅN MIG

Julkalender

Är det någon mer än jag som sett årets julkalender? "En riktig jul"
Jag satte mig igår framför datorn och klippte 4 avsnitt på en gång, i år är den faktiskt helt ok. Det kan faktiskt vara något att äta frukost till om man är uppe vid den tiden.
Kommer ni ihåg julkalendern genom tiderna? Gumman som blev liten som en tesked, Herkules Jonsons storverk,Trolltider, Sunes jul, Ronny&Julia       m.fl....................... Vilken var igentligen bäst?

image71

Tjing!!

Måndag morgon

Jaha, så var det måndag igen och så har vi kommit in i december månad. Vem har sagt att julen ska vara lugn och avkopplad?? Det finns ingen månad som är så fylld av aktiviteter som den här. Julbord ska ätas av, julspel ska tittas på, julklappar ska köpas osv. Just det, julklappar.........vad köper man till barn som blivit stora och som inte det funkar med "många små paket" till. Jaja, det kommer nog att lösa sig denna jul oxå =}
Nu är det dags att kila till jobbet men först ska jag svänga förbi hos läkaren för ett besök.

Kramar

RSS 2.0