KRAMAS MER !!

Idag starta kampanjen "KRAMAS FÖR DE ENSAMMA". Självklart så vill jag skicka en STOR kram till alla er där ute.

Visste ni att:
 • 94 procent av svenskarna hade kramat någon under den senaste veckan
 • Bara fyra procent kramade chefen
 • 30-59-åringar är den åldersgrupp som kramas mest, både privat och i arbetslivet
 • Smålänningar är minst benägna att krama någon som de inte står så nära. Några övriga regionala skillnader märks inte, mer än att storstadsbor kramas mer än genomsnittet.

 • Så till alla smålänningar och alla andra:     Ändra på detta och börja kramas !!             
                                                  image70


  Onödigt vetande

  Viste du att.......................
  - du nyser i en hastighet av 160 km/tim
  - coca cola var från början tänkt att vara medicin
  - ett hårdkokt strutsägg ska koka i 45 min
  - den som dricker kaffe löper 66% mindre risk att begå självmord
  - det är omöjligt att titta och nysa samtidigt
  - en krokodil kan inte räcka ut tungan
  - 1993 fans det 89 hemsidor på internet
  - det finns två killar i Sverige som heter Emma i förnamn
  - isbjörnar är vänsterhänta
  - kvinnor blinkar dubbelt så ofta som män
  - coca cola är grönt utan färgämnen


  Snö igen

  Snö, snö, snö...............igen. Idag har det säkert kommit en decimeter snö igen, precis när den förra snön har smällt bort så kommer det ny. I och för sig så får det gärna ligga snö på marken, det blir vitt och ljust och så slipper det vara så slaskigt på marken. Värre är det att köra bil, det blir riktigt halt och slirigt för så fort det kommer lite snö på vägen så är saltbilen framme. Jag tycker det går bättre att köra på packad, sandad snöväg.

  När jag var ute på kvällspromenaden med hundarna så känndes det varmare ute, säkert blir det töväder IGEN!!!
                   image69

  Julefrid

  Idag har jag börjat att förbereda hemmet inför julen. Det kan tyckas vara lite tidigt men eftersom det stundar inför advent och jag kommar jobba hela veckan så blir det inte så mycket tid över då det verkligen är dags. Adventsstjärnor, tomtar, juldukar ja, allt man kan tänka inför julen ska fram, allt utom granen.

                                                       
  Tänk om man var en liten fågel, slippa allt styr inför julen. Bara sitta där på en gren och vänta på att det blir sin tur att få picka i sig av fröna som bjuds i fågelautomaten. Det ser så rofyllt ut att fritt segla i vindens riktning för att slå sig ner på en gren, kvittra en liten stump och smaka på bordets läckerheter........eller.
                                          
  Kan det vara så rofyllt att hela tiden vara vaksam på faror som lurar runt hörnet, katten som sakta smycker sig på, hunden som skäller för att jag har landat på hans tomt. Att söka mat för att överleva, när kylan kommer söka lä för att inte frysa ihjäl..........är det så rofyllt ??
  Kanske det inte är så tokigt att få vara inne i mitt värmande hem, plocka fram julsaker till doften av den rykande glöggen, ljudet av en sprakandee brasa och musik strömmande ur högtalarna. Snat kommer nog oxå tomten :-))

  Ta till vara på stundens alla tillfällen!
  Julkramar till er alla

  Turdag

  Idag när jag åkte till jobbet så glömde jag min mobil hemma. Sent kom jag hem efter en lång dags arbete, slog på telefonen som genast började plippa fram alla meddelanden som kommit under dagen.
  Ett samtal måste ha varit en felrigning, "GERHARD HERKOMMER ARKITEKTER AB" vad skulle dom vilja mig? ngn stor aktiefantast har jag aldrig varit!!
  Ett annat meddelande var ifrån min blivande chef, hon satt med mitt anställningsavtal och kom på att när jag börjar är det 2008 och nytt löneår, så hon ville höja min lön ytterligare 1000:-/mån!! :-))
  Inte kan jag tacka nej till det....................det verkar bli lönande att byta jobb, ibland har man riktig tur.

  Kram till er alla från mig

  Kan hundar tänka?

  Elton min Elton. När han ligger och kikar på mig med sin blöta nos och undrande ögon kan jag inte låta bli och fundera på vad han tänker på. Kan hundar tänka?? Endel säger att dom lever här och nu men jag är övertygad om att hundar kan tänka både frammåt och tillbaka på vad som har hänt. Finns det nånsin ett svar på detta, kan man verkligen veta??                                                                            image60  
                                       

                              image63

  Nu är det gjort !

  Idag sa jag upp mig från mitt gamla jobb, det känndes i magen men jag tror i alla fall jag gjorde rätt val.
  Den 1 februari 2008 börjar jag mitt nya jobb jag var där och hälsade på härom dagen och dom var riktigt glada över att jag börjar hos dom. Nu är det bara att börja avsluta allt jag gör på mitt gamla jobb.

  Kram till er alla
  Carina                                                           Visst är det härligt med vinter!!
                                                       
                                                                                     

  Älskade Astrid

  Idag var det 100 år sedan Astrid Lindgren föddes på Näs i Vimmerby. Bor eller arbetar man i Vimmerby så är det självklart att man är med på 100års firandet....så ock jag, såklart.

                                              Det började med en kransnedläggning på kyrkogården.
                                       image45

  Sen vad det sång på stora torget. Över 1000 barn från kommunens alla skolor var samlade framför stadshotellet. Just på stadshotellet var Alva frånMadickenfilmerna på dans.
                                                        

  På hotell Ronja bjöds på smålänsk buffé i form av kroppkakor, kåldolmar och ostkaka. En utställning gick att besöka där man visade alla alster som Vimmerbybarnen gjort dagen till ära .


                                                                             

  Bara 13 November och redan vinter

  Vintern har kommit till oss, iallafall för en stund. Gissa om hundarna blev glada, de hoppade runt i snön som tokiga, slängde sig efter flingorna och bara njöt. Själv tycker jag snö är förtrollande, vit och härligt blir det. Det är rena JULSTÄMNINGEN, kolla själva =-))

  image42

                           

  Vad gör jag nu?

  Jaha, vad gör jag nu då? Jag har blivit erbjuden en tjänst som det är 6 månaders provanställning på. Har en fast tjänst som jag vill ha tjänstledigt ifrån men får ej. Hur gör man då? Törs jag chansa????

  Bowling

  Hej där! Vilken trevlig kväll vi hade igår. Hade bokat några banor i bowlinghallen dit vi gick på kvällen, jag och min familj. Oj, vad roligt vi hade det spelar ingen roll om man är nybörjare eller varit med ett antal gånger bara att spela på!
  Efter flera rundor och några tömda öl vände vi nosen hemmåt för att inta en gemensam middag. Därefter blev det fortsatt spel iform av kort, skoj.
  Festen fortsätter idag med ett farsdags firande. Egentligen en onödig dag, jag är av den åsikten att man kan ta varje tillfälle till att fira varandra, varför bara ha EN speciell dag?? 
  Näe "Spara aldrig någonting till Ett speciellt tillfälle, varje dag du lever är ett speciellt tillfälle"

  Kram på er alla

  Morgon

  God morgon och vilken natt....tankarna har snurrat i huvudet på mig, ska jag ta denna chans?? byta jobb!
  Vad har jag att förlora, arbetskamraterna kommer jag sakna men det är sådana vänner som kommer och går. Avtåndet mellan min nuvarande arbetsplats och den ev. kommande är nära så kontakten kommer jag kunna hålla ialla fall. Vi kommer träffas i gemensamma ärenden men jag kommar att tillhöra den andra stolen.
  Näe, jag måste tänka på mig och vad jag vill i mitt yrke, denna chans ger mig massor av meriter och teamarbete är såååå lärorikt. På måndag ska jag ge min chef besked............tjänstledigt kan man få det?

  På en av lotterna jag köpte igår blev det vinst på.....................25 :-!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Jag gör ett nytt försök idag.
  Nu ska jag ta en promenad i den härliga vinterkylan, snön ligger vit på marken och temeraturen visar på strax under nollan, hundarna förljer nog med.

  Kram på er alla

  Nu är det klart

  Oj,vad min mage knyter sig!! Först kom den ena, sen den andra och till sist den tredje..."dom har ringt och tagit referenser på dig".!! Jaha, dom ringde till alla tre!! Hur kommer det att gå...............

  16.20 bestämde jag mig för att gå hem från jobbet, ut i regnet och in i bilen. Regnet slog mot den våta svarta asfalten och här var det bara att koppla på största skärpa, jag HATAR att köra på blöta vintervägar i mörkret men hem vill man ju såhär en fredagskväll..

  Efter 20 minuters bilfärd ringer mobilen.......OKÄND!!  Uch vad har hänt nu, tänker jag. Om jobbet kan det inte vara, dom skulle höra av sig först under v 47.

  -Carina, svarar jag. "Hej det är från landstinget i Västerik"!! Vi träffades förra veckan på arbetsintervjuv"...........OJ, det var om tjänsten.
  "Vi är alla eniga och har bestämt oss".......................??? Vad kommer hon att säga ??
  "Vi vill erbjuda dig tjänsten. och lönen är...........................   :-0 :- ))
  ????????         Förvirrad stannar jag bilen på en parkeringsficka!!??    Hjälp..eller oj vad roligt, ska jag svara nu eller kan jag få tänka över detta. Lönen är helt OK.

  VILKEN FREDAGSKVÄLL.....
  Jag stannade till vid kiosken och köpte en lott...................................................
  ......................................fortsättning följer.    

  Underbara, härliga helg

                                                       image36

  Så var vi då äntligen framme, efter några timmars bilfärd så svängde vi då av på en skogsväg, rakt ut i ingenstans. Där vägen slutade öppnade sig en vacker vy med några stora röda byggnader framför en vacker sjö. Personal stod på plats för att ta emot oss och visa oss till våra rum.
                                                       
  Efter en välkomst drink väntade en trerätters gormémiddag, Förrätt: Lök-och örtpaj med sikrom, kesella och citron, Varmrätt: Marinerad fläskfilléspett med KarlJohansky och rostad potatis, efterrätt: Pumpasoppa smaksatt med vanilj och apelsin.

  Dag två var det då dags för båra bokade behandlingar, Vi kände oss riktigt lyxiga där vi tassade omkring i våra badrochar och bara njöt av tillvaron. Mellan alla behandlingar var det mera mat, det var ett sjå att bara hinna till bords. Maten var helt fantastisk, vilka kockar!! Vad sägs om: Kryddig lax med grönsaksragu, skaldjurssoppa med sesambröd, Kyckling med jordärtkockscrem för att nämna något av varmrätterna. Efterrätterna var inte heller dåliga: Moussetårta med chokladbotten tillsammans med apelsinsorbet glass&hallon eller Äppelkaka med citruskesella mums!!

  Söndagen vaknade jag med en praktförkylning men vad gjorde det, jag hade hunnit njuta av det mesta redan, så nu kunde jag gott luta mig tillbaka och titta på hur andra hade trevligt. På eftermiddagen var det dags för hemfärd. Det känndes lite sorligt att skiljas från mina vänner (syster, svägerska och mamma). Detta vill jag verkligen göra om, kanske det kan bli av igen nästa år vem vet.

                                            

  Kram på er som var med och tack så väldigt mycket för en underbar helg

                                     Bordskompis Nallebrum.


  Lång väntan

  Jaha, så var det gjort...arbetsintervjuv!!
  Kl. 13.00 klev jag in i rummet där de satt, verksamhetschef, områdeschef och en ur teamet på arbetsplatsen. De berättade först om verksamheten i stort och hur den drivs, sen var det min tur att berätta om mig själv. Det är alltid lika svårt , antingen blir det för mycket eller så glömmer man hälften. Inte vet jag hur mycket av det som kom fram som var värt att veta. Jag tror iallafall att de fick en klar bild av vem jag är och vad jag gör. En timma tog det, inte så lång tid som jag trodde det skulle ta, det känndes ändå rätt bra.
  Jag var sist ut idag så nu är det bara att vänta och se om de nöjer sig med detta eller om de kommer söka vidare. Inte för än v 47 kommer de ge något besked så det är bara att vänta vidare.. varför ska allt vara så utdraget?
  På min arbetsplats låg besked om min nya lön när jag kom idag, då har jag i alla fall den att ställa mot det jag ev. kommer bli erbjuden om jag får jobbet. Nu är inte pengar allt men ändå en del............hmm, hur lät det.
  Kramisar på er alla!!

  Nu är det dags...........

  ..............att bege sig. Jag står med huvudet i garderoben och undrar vad jag behöver packa ner. Det känns som jag kommer vandra mellan behandlingar och mat hela helgen =))
  Tänk...en hel helg med lyx och flärd, lite ansiktbehandling och kurbad är inbokat sen är det bara att välja mellan swimingpool, bubbelbad, jacuzzi, bastu eller sköna soffor att relaxa i. Eller kommer jag ta långa promenader, motionera med gympapass, spinning, styrketräning som avslutas med pilates eller yoga..... jaa,tänk att bara få ägna en hel helg åt bara sig själv!!
      
  Trevlig "alla helgona helg" på er alla.
  Kram
  Carina
                                                                 image35


  RSS 2.0