Förvirrad !!

Varför ska det vara så svårt!
På tisdag ska jag på anställningsintervjuv på de jobb jag sökt, specialpedagog på barnhabilitering.
Idag har jag en tjänst som specialpedagog med övergripande ansvar för kommunens alla förskolor. Jag har ett nära arbete med rektorerna och jobbar med att handleda förskolans personal i frågor som rör arbetet med de små barnen. I min tjänst som jag har idag finns möjlighet att vidareutveckla arbetet  med både förskolor och skolor, jag har rätt nyligen fått igenom att anställa fler specialpedagoger till förskolan vilket innebär att samordnar dessa tillsammans med verksamhetsansvarig för förskolan.
Nu står jag där och inte vet hur jag ska göra!! Å ena sidan är jag lite nyfiken på att pröva arbetet på barnhabiliteringen men samtidigt vill jag inte släppa det jobb jag har idag......åååååååå.
KAN NÅGON HJÄLPA MIG!!!
OM jag får tjänsten på barnhabiliteringen kan det innebära att jag får högre lön men samtidigt kanske jag kommer sakna mitt gamla jobb.
Där jag är idag har jag de mest fantastiska arbetskamraterna man kan önska sig, jag känner att jag har ett stort förtroende både bland föräldrar och personal så kan det egentligen bli bättre??

Är det någon som kan HJÄLPA MIG!!! Snälla, hur ska jag göra????????

Carina

Halloween

Spöken, helgon eller andra konstiga personer, helgen närmar sig.
Trotts att vi fått en timma tillgodo på morgonen så är jag bara såå trött. På kvällarna somnar jag nästan framför tv'n, kan inte alls vara uppe länge. Trotts att jag sover hela natten så är jag mer dö än levande då klockan ringer men det är bara att slänga benen utanför sängkanten..............hundarna måste ut och jag ska till jobbet.
Det är bara att härda ut.............21 december vänder det och blir ljusare igen, hihhi.

Jag bara älskar hösten när det är några grader kallt och frosten klär naturen. Pricken över i är när det lyser en mängder ljus överallt, ljung i krukor och pumpor på trappan. Nu längtar jag faktiskt efter snön, låter kanske konstigt men man blir piggare då.

Kram på er

                                                               

Spa weekend

Ååh, till helgen åker vi på en välbehövlig avkoppling. En helg på ett äkta spa i en lugn och stilla miljö där man kan njuta av klassiska behandlingar, avslappnande kurbad, skönhetsbehandlingar och kroppskultur i hela dess vida bemärkelse. Största problemet är att välja ut passande behandlingar men tillslut bestämde jag mig för ett kurbad - Skönt, avslappnande, uppfriskande bad i terapibadkar med undervattensmassagestrålar. Undertiden man ligger i badet får man en uppfrächande ansiktsmansk.
Utöver detta fylls dagarna av god mat, tillgång till bubbelpool, motionshall och mycket mer.
Att dessutom boka in denna helg då det är Alla helgons helg kan inte passa bättre. - Som yrkesarbetande mamma, hustru, matte ska man alltid vara go och glad, ställa upp på allt och alla, så detta kan man känna sig värd. Nog är vi kvinnor/tjejer allt riktiga helgon !!

image29   

Jag är på banan

Nu börjar det kännas pirrigt.
Det var många som sökt samma tjänst som jag, flera var behöriga. Nu undrar jag bara vad som ses som behörighet, har dom bara magisterexamen, läst antal poäng eller har utbildning med yrkesexamen. Själv har jag det sista så här får man se upp.
När jag ringde för att kolla hur det går med uttagningarna fick jag till svar att "tre är uttagna för intervjuv"
JAG ÄR EN AV DOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
OJ, vad spännande. Nu måste jag förbereda mig på detta, vad jag ska svara och vad jag själv kan fråga. Finns det någon som har bra tips för en arbetsintervjuv så tar jag tacksamt emot dom.

Kram på er alla

Syndigt men gott

Trevlig lördagskväll med god mat och gott sällskap. 
Hela familjen var samlad så vi passade på att träffas över lite gott att äta och dricka. Kvällen slutade med att vi tömde både ölen och godisskålen till några parti poker. Eftersom jag inte är inspelad på poker,ännu,,,,,,,,,,,,,,,så tog jag över given, det funkar också................... :-)
Klocka drog en bra bit över midnatt så det blev att ta en skön sovmorgon. 
                                                                         

                     image28             


Nästa vecka

Nästa vecka börjar uttagningarna till den tjänst jag sökt. Fast jag inte vet om jag kommer bli erbjuden den så har jag börja fundera på hur jag ska göra om jag blir det. Det är alltid roligt med förändringar, och även om det är inom samma genre så känns det såå svårt. Jag har ett jobb idag där jag verkligen trivs, roliga arbetskamrater, bra arbetsförhållande, stor frihet och där jag känner att jag får stor uppskattning för det jobb jag gör. Det som ligger inom minussidan är att jag enagerar mig så mycket att jag ibland riskerar att bränna mig. Samtidigt tycker jag om när det händer något och det värsta jag vet är att sitta sysslolös. Tänk om någon kunde råda mig.
Mm, jag får nog ge mig till tåls några dagar till innan jag vet hur det kommer att fortsätta...........
Kram på er alla                            
                                                        

Kanske nytt jobb??

Oj, nu har jag lämnat in min ansökan till ett nytt jobb, men jag vet fortfarande inte om jag vill byta ut det jag har nu. Som anställd i kommunen kan det väl inte vara någon skillnad om jag får jobba för landstinget, kan tyckas.
Ansökningstiden går ut på söndag så jag får väl vänta och se om jag blir erbjuden jobbet först innan jag funderar på att byta.
Är man girig om man begär högre lön??


Aldeles underbara.................

Åh, vilken skön lördag, först en riktig långpromenad utmed sjön. Höstens färgade träd är verkligen fantastiska, vattnet ligger spegelblankt och luften är hög och klar. ....balsam för skälen, verkligen.
Promenaden slutar hemma hos en god, där möts jag ev en behaglig  svag doft blandat med skön musik som strömmar harmoniskt ut i rummet
                                                                
Ett perfekt välkomnande när vi åter igen träffas för en heminredningsvisning med levande ljus.
Inte kan jag låta bli att inte, denna gång ett härligt ljus med spa-känsla. Perfekt att ha med på vår spaweekend vi snart ska åka på.
                         

Apa+duva=sant

Har ni hört historien om den lilla apan som övergavs av sin mamma och lämnades för att  dö.
I ilfart transporterades han till ett veterinärsjukhus där man kämpade för att få liv i honom. Han överlevde men visade ingen livslust och blev varken gladare eller starkare. Tills en dag då en vit medpatient tog honom under sin vinge. Den vita duvan kuttrade och avvek inte från apans sida.
Idag är paret oskiljaktiga och den lilla apan har fått tillbaka livslusten.

image21

Varför krymper byxorna?

Ja, varför blir byxorna mindre efter varje tvätt? det känns så ialla fall. Jag vill ju inte påstå att det är den goda matens fel men ibland måste man vara ärlig och erkänna att det kan bli lite för mycket av det goda, så är tydligen fallet nu. När jag gick till jobbet i morse så satt både jeansen och tröjan lagom hårt men nu, sena eftermiddagen, så klämmer de både här och där. Skönt att mina mysbyxor väntar på stolen, dom är aldrig för små. Näe, nu blir det bara frukt ett par dagar (om inget annat lockar)...................

                                                

                                                Frukt är oxå gott, sägs det (i lagom mängd) ha!

Barn&film

Ojojoj, varför ska så många föräldrar å dåligt samvete när de säger att de satte sitt barn framför Tv:n i väntan på att maten ska bli färdig. Tv behöver inte alls vara dåligt bara man inte låter barnet sitta där för länge eller med fel program. Att välja program med omsorg är viktigt, och roligt. Det är mycket att tänka på, programmen ska inte innehålla våld, programmen ska inte vara skrämmande, programmen ska inte  hoppa mellan olika sekvenser för mycket.
Det där sista är viktigt, speciellt för det lilla barnet. Idag vet man att blixtrande effekter och byte av sener för ofta kan ge barnen "hoppande ögon". Det betyder att barnet får svårt att fokucera på en bild, det i sin tur gör att barnen får svårt att koncentrera sig, blir oroliga och byter aktiviteter ofta. I en förlägning kan det också ge barnen problem med läsning, ögonen har svårt att följa en textrad och barnet har svårt att få sammanhang i texten.
Barn tycker ofta det är roligt att sjung, lätta barnsånger kan glädja många långt upp i ålder. Visst känns det roligt när man hör en känd barnvisa spelas och visst får man lust att sjunga med.
Jag har hittat två bra musikvideos som jag vill tipsa om:

                                                    
Ika sjunger dessutom med rörelser till vilket blir roligt för barnet att härma och ta efter. Tänk sen vad roligt ni kan ha tillsammans när ni sjunger barnvisor och barnet visar sig kunna rörelserna bättre än de vuxna.
Lycka till

I nödfall!

                 Håll Sverige rent! Det gör iallafall jag, hur gör ni?

                      image14

Sista doppet?

Efter en lång arbetsdag med många möten är det skönt att bara ta en riktigt lång promenad för att rensa huvet från tankar. Finns det då något bättre än att mötas upp hemma av två hundar som inget hellre vill än att göra mig sällskap. Dagen till ära bjöd också det bästa vädret; solsken, värme och helt vindstilla. Jag kopplade upp hundarna och stegade mot Hulingen. Där låg vattnet spegelblankt och fullt av flyttfåglar som landat för en behövlig vila.

                                               

Färden gick genom hembygdsparken och vidare ut på campingen. När man går här och det är alldele tyst och stilla så kan man inte fatta att det är här nere det samlas över 30000 personer under tre dagar för att följa Hultsfredsfestivalen. Det syns inte ett spår och ändå är det mindre än fyra månader sen.

Väl framme vid vattnet rusar två tokiga hundar rakt i. Kanske det är årets sista dopp, vem vet, inte verkar det bekymra dom att det faktiskt är oktober och inte så speciellt varmt i vattnet. Undrar hur många såna här sköna dagar till det blir innan det ligger snö och is på marken.
Vem tänker på det nu, en sån här härlig dag. Kram-


              

Heminredning

Det sköna med hösten är att man kan krypa in under en filt, tända massor av ljus, sätta på lite skön musik och bara mysa. Att sen duka upp med lite gott att äta och dricka gör bara stunden än mer perfekt. Med värmande ljus som sällskap spelar det ingen roll om man är ensammen eller om man är fler i soffan.

                 image7

I kväll var det då äntligen dags igen. Vi är några tjejer om träffas, bjuder hem en ljus & heminredningskonsult som kör en demo av helt fantastiska tips på heminredningsprodukter. Vi doftar, provar, fnittrar, fikar, handlar och har så skoj som bara tjejer kan ha. 
Nu när det börjar närma sig jul så har också höstens och vinterns nya dofter kommit. Vad sägs om dofter som; Vita snöbär, Glödande kol, Bär&Bark, Kanel&Lagerbär eller Rött te&kalmusrot.

                

Att sen få vara den som är nästa värdinna är superskoj, värdinnan får dessutom procent få kvällen försäljningssumma. Det gör att man får beställa en massa gratisprodukter, så Oj vad ljus det kan bli.
Demon kommer jag ha i slutet av november, helt perfekt eftersom mina gäster då kan passa på att handla julklappar till nära och kära.

Nu ska jag krypa in under min filt, tända massor av ljus och dricka en kopp vart, gott te. Hörs snart !!


Promenad i Oktober

En dag som denna kan man inte bara sitta inne. Jag tog med mig mina hundar och skulle gå på en långrunda tänkte jag men ack,,,!! Hemvärnet hade skjutövningar så Gozzie la svansen mellan benen och sprang hem, så var det jag och Elton kvar.....................Elton ställde sig för att spana, på kyrkmuren hade han bra utsikt.


                                                                               

Välkommen till min nya blogg!

Jag tänkte göra som många andra.........skaffa mig en blogg :) Kanske jag använder den att skriva lite om mitt intressanta jobb som specialpedagog eller bara lite nedslag ur min vardag.RSS 2.0