Jag kände att det var ngn mer än jag hemma.....

Dag 1)
Jag var i källaren och skulle stryka juldukar som nu hör till inför jul. I min källare (som faktisk är bebolig) stod några kassar med returburkar i, och plötsligt hör jag att det prasslar i påsen! Hmm.... kanske var det bara en burk som rörde på sig eller...??
Jag: Christer! Vi har en mus i källaren!
Christer: Och hur ska den ha kommit in?
Jag: Förmodligen genom dörren!
Christer: Troligare att den kommit genom ventilen. Är du säker på att det är en mus, jag tror du inbillar dig.

En stund senare kommer Christer upp från källaren

Christer: Råttan har bajsat på hundmaten!
Jag: Nu åker jag och köper en musfälla

Sagt och gjort, till affären för att inhandla en giljotin! Kan det kallas annat när den hugger ngn över nacken så att den dör.
Christer gillrar en fälla med ost och sen lämnar vi musen åt sitt öde.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dag2)
Jag: God morgon, har du kollat källaren
Christer: Jag gör det efter frukosten.

1timma senare:
Christer: Det finns ingen fälla!
Jag: Tror du den tagit fällan och sprungit iväg! Kolla lite runt omkring
Christer: Den ligger under bordet här.........................Kolla! Vi har fångst, vilken baddare!

Jaha, så slutade livet för den lille musen. Han fick iallafall en sista måltid.
Nu har musen också blivit en ängel!

ps. Nossie, nu kommer jottan! dsDÖD MUS


Cult Designe

Länken till dessa underbara saker är:
http://www.cultdesign.se/sv/startpage/


Underbara serie

Jag köpte den, staken jag tittat på länge men varit lite för "snål" för att köpa. Jag insåg att den går att variera i det oändliga så den kommer bli användbar hela året.Katten med två ansikten


Den var så söt, så söt men nu har den flyttat till himlen.
Lille kisse som åt ur ena munnen men jamade med bägge 
SOV SÅ GOTT
bland alla andra änglar

Vad gör man en söndag?

Så var det söndag igen och nu har äntligen min förkylning släppt. Det blev en tur till Gullringen idag dit mor och far flyttat. Vi var så nyfikna på hur det går för dem med renoveringarna i det stora huset. Det börjar hända grejer vill jag lova, köket är färdigt (superfint) lika så sovrummet och deras vardagsrum. I källaren kan man börja ana hur det kommer se ut, där byggs det badrum, tvättstuga och en stor hall. Det kommer verkligen bli fint när det blir klart (dom är så duktiga som orkar hålla på med allt detta). Mamma hade bakat en jättegod hallon-paj så den festade vi till på. Tack så mycket!

På em blev det en tur till Kenneth och Sofi, Christer skulle hjälpa till att spika golv socklar. Efter en stunds samvaro bestämde jag mig för att åka hem i väntan på att de skulle bli klara. Min lilla hund Elton var med och han tycker inte så mycket om att gå på stora, blanka golv (vilket finns gott om på aspedalsgatan). För att komma ut måste man passera det blanka golvet i hallen och där stod den "stora sågen" mitt på golvet. Elton tar verkligen sats när han ska våga gå igenom hallen, vilket han gjorde nu också. När han passerade sågen så klev han rakt på den och skar sig i tassen, oj vad en hund kan blöda. Väl hemma var det bara att tvätta och plåstra om den lilla foten och efter dagens alla äventyr så sover han gott under bordet.

Skitjobbet snart över

Tid tar det men nu börjar det ge resultat:Själv ägnar jag mig åt bullbak men det går inte så fort, jag är fortfarande matt efter min förkylning

Hultsfred 20081121

Jaha, så var det vinter:


En morgon när jag vaknar.....

...är hela världen vit!
Ja, det var i alla fall så hos oss i Hultsfred. Snö, snö, massor av snö, vad kom allt if¨ån?
Grannarna jobbade med att skotta och skrapa fram sina bilar, de måste väl ta sig till jobbet.
Själv ska jag tillbringa ännu en dag i sjuksängen, snorig å hostig, så nu släcker jag lampan.
Nattinatt. 

Stackars lilla mig....

Jag har åkt på en praktförkylning! Igår gick jag mig till jobbet fast jag kanske borde varit hemma men idag på mogonen så var det bara att sjukskriva sig! Det var länge sen som jag var så här illa, det var säkert stockholmsresan som orsakade bacillen (många bussresor=nya människor=mycket baciller)
Nu ska jag sova en stund igen.
Hejhej


Hemma igen...

...efter ännu en dag på jobbet. Att vara borta från vardagen är skoj men det för också en massa jobb med sig. Jag ligger efter med journalföringar och inte vet jag när det ska bli en lucka så jag får det gjort.
Sen verkar jag ha dragit på mig en förkylnig efter min Stockholms-tripp. Halsen bränner och näsan kliar å rinner så ikväll blir det nog ett varmt bad och soffan (eller sängen).
Det är inget på tv'n baa fotbollsgalan å hur kul är det.


Tjing

Kallt

Näe någon snö kom inte mer men det blev ordentligt kallt inatt. När jag steg upp kl. 06.00 hade temperaturen sjunkigt till - 4 grader. De vattenpölar som bildats under dagen hade frust till is, så det var svårt att veta vart man skulle sätta fötterna när jag tog dagens första promenad med hunden.
Nu väntar en ny arbetsdag igen, känns som jag hellre skulle vilja vara hemma, ligga i soffan med en tänd brasa.
Men inte.... nu är det bara att kliva in i duchen.

Tack Mugge för att jag kommer upp på morgonen.

Snö och halka...Det passerade visst ett moln som innehöll snö eller mer hagel. Inte blev det någon trafikkaos av det inte. Näe bilden är hämtad från aftonbladet då de varnade för "trafikvarning".
Kanske det kommer men just nu har vi +3,5 grader ute så det ser ut att dröja.

Kram

En ny rolig (kan inte låta bli)Hur är det möjligt??
Är jag nykter eller?

Hur är det möjligt

Rör de sig eller står de still?De är faktiskt stilla, haha. Konstigt va!

Synvillor

Hur måga djur döljer sig i berget??Svar: En björn, en lokatt, två bockar, en varg i berget (vita)och en örn framför!
Någon såg ocskå en häst och en örn i berget (bruna).
Kanske någon kan se fler!


Hemma igen...

Steg upp 6.45 i morse för att hämta upp Robin halv 8. Innan vi kom iväg blev jag bjuden på frukost hols Olsson's men sen satte vi fart hemmåt. Två timmar tog det bara till Linköping, vilken skillnad det är att åka när det inte är ngn trafik på vägarna. Ett stopp på Ikea blev det på hemvägen, där gjorde vi ett riktigt fynd, De bord Robin ska ha med sig till Växjö såde de för halva priset, bara 49:-. Det är inte klokt vad biligt, att det går att tillverka för de priset.


Hemma skiner solen (mellan molnen) , det är alltid så skönt att komma hem igen.

Ha en fortsatt bra dag.
Kramis

Så var ...

Så var jag på plats i den stora staden där det aldrig står still, förutsatt att det inte händer något i trafiken för då står det verkligen still!
Min snälla bror och hans familj låter mig bo hos dom.  Det är så himla trevligt att få nästan en hel vecka tillsammans med dom. I går hälsade jag på min systerdotter Jenny och hennes familj, på fredag ska jag nog hinna med Sanna och Ida om dom har tid för oss, sen på kvällen blir det middag hos min svåger och svägerska. Ja ni förstår att jag har mycket att stå i... På lördag går resan hem igen.

Kram på er alla

Får man vara lite "ego"

Jag bara älskar denna:

Grattis Sara....

............................som fyller 15 år idag!!


Samma år som du föddes hände det en del saker som kan vara skoj att komma ihåg:

Arvingarna vinner melodifestivalen med "Eloise"
"Två mörka ögon" med Sven-Ingvars har legat 71 veckor på svensktoppen
"Metallica" spelar på sthlm stadio
Nelson Mandela fick Nobells fredspris


Solnedgång över ...

Solnedgång över havsviken. Ljumma sommarvindar. Kluckande vågor. Måsars avlägnsa skri.
Ja, precia så kan det vara när man besöker Timmernabben, en liten fiskehamn som ligger vid Kalmar sunds kust.

Så var det inte idag när jag skulle köra dit. Dimman låg tjock och tät, molnen låg så långt ner att det nästan var som regn som slog mot vindrutan. Det blev liksom aldrig ljust idag, ett segt halv mörker dämpade ljuset som inte ens gjorde något försök att tränga igenom.
Det fantastiska men också lite kusliga var de små rådjuren som rörde sig på ängarna bara några meter från vägen jag körde på. Så länge de höll sig där var de bara något underbart att lägga blicken på, men jag ville inte ha dom på vägen. Om ni nån gång kört på ett rådjur så förstår ni nog vad jag menar. Dom är inte alls lika söta när do

Tänk vad lätt det kan hända

Hultsfred: Cyklist påkörd

En cyklist blev vid 17:30-tiden påkörd av en personbil i korsningen Hagadalsgatan-Västra Långgatan i Hultsfred. Ambulans och polis larmades till platsen men enligt uppgift så skall inte den påkörde ha ådragit sig några allvarligare skador.

Så lätt det kan hända! Jag kom körande och passerade precis rondellen då jag såg någon slå i backen och blev liggande. En ung tjej kom cyklande på övergångstället samtidigt som det kom en bil runt hörnet, smällen var oundviklig.
Som tur var verkade det ha gått bra men eftersom hon slagit i huvudet i backen och blödde där ifrån Tyckte jag det var lika bra att ringa ambulans. Det fanns fler vittnen så jag valde att fortsätta hemmåt.

Ja vad lär man av detta?
Cyklist: använd cykelhjälm, reflex och ha lyse på cykeln
Bilist: var beredd på att vem som helst kan när som helst fara ut rakt framför er, så sänk hastigheten, kör varsamt och var uppmärksam!

Detta är verkligen att tänka på nu när det är så mörkt ute, dimman som ligger tät och temperaturen kryper ner under nollan!

Vad rädda om er, vi har bara ett liv!
Kram

RSS 2.0