Farmors lilla troll

Var en sväng förbi lille Isak ikväll, det får inte gå för många dagar emellan för nu händer det mycket vill jag lova. Han skrattar och pratar för fullt, pratet är ännu bubbel men han förstår verkligen hur man skaffar sig uppmärksamhet, och det får han förstås!


Söt som en lite docka

Äntligen hemma

Med lite smärre stopp och trassel med X2000 är jag nu äntligen hemma. Lite signalfel under resans gång gjorde att det blev stopp vid ett par ställen och så fick tåget köra på halvfart en bit. Försenade anlände vi till Linköping där det blev ett maratonlopp till nästa tåg. Trots att det stod och väntade in så var det nästan på gång när jag väl var framme. Det är inte helt lätt att ta sig från spår 1 till 5 bland andra resenärer som ska ta sig till olika anslutningar.

En kvart efter 7 kunde jag sjunka ner i min tågkupé, blunda och bara njuta av resterande resa hem. Tåget susade fram i de öppna landskapen och jag hann både se tranor, ett rådjur och en älg. Det är småland det.

Nu blir det snart att krypa ner i min egna säng, skönt.
Godnatt.

Hemvändare

Så var man då äntligen på väg hem igen, hem till småland. Det är rätt skoj att komma till kungliga huvudstaden ibland men ett par dagar räcker. Vi är bara ca 20 minuter utanför Stockholm, har ännu inte passerat Södertälje men redan har den gråa asfalten och höga husen bytts ut mot skogar, sjöar och öppna fällt. Träden börjar byta sina bara bruna kvistar mot en grön skädsel. På åkrarna håller bönderna på att sprida ut sin gödsel så jorden och marken ska få nytt liv igen. Fast skiten luktar så föredrar jag det framför diselluktande motortrafik :-)
 
Resan idag går förhoppningsvis snabbt. Enligt SJ är jag tillbaka i Hultsfred på 3½ timme. Första uppehållet blir i Norrköping om ca 1 timma. Folket har redan somnat, en krake snarkar så fönstren skakar, han är bara "lite" pinsamm, fniss. Stolsgrannen börjar se besvärad ut, tihi!
Tjao

Svin-influensan

Svin-influensan sprids just nu över flertalet länder.  Man pratar om en Pandemi - är en epidemi som drabbar och får spridning över stora delar av världen. Folk drabbas och dör och det verkar nu som smittan kommer allt närmare vårat lilla land - Sverige!

Som ni vet befinner jag mig på resande fot. Det är inte utan att man börjar bli lite nojig när man befinner sig bland folk. I morse när jag gick ner till matsalen för att äta frukost var mängder av internationella turister där. Flertalet var skolklasser från flera europeiska länder. Eftersom det var fullt med folk i matsalen fick jag sitta ganska nära kön, där precis bredvid står en tjej och nyser rakt ut! Fy vad äckligt, jag tog nytt kaffe och gick tillbaka till rummet.
För att inte tala om resan hem i em. På X2000 är det ganska goda chanser till smittspridning, folk sitter som i en burk, nära varandra!

På tv'n berättades nyss att en 2 årig norsk pojke vårdas för misstänt smitta, som varit på semesterresa i Mexiko!
Nu vill jag bara hem!

Tjing


Lönedag....

....ja nog märks det att folk fått påfyllning på sina konton! Jag passade på att ta en sväng på stan när jag ändå är här och utbudet av affärer är större än vad de är hemma. Trängsel, köer och massor av människor, ja det var just vad det va. Och inte hittade jag vad jag skulle ha heller, typiskt mig faktiskt!
Ingen kan beskylla mig för att göra av med för mycket pengar, en trädgårdsfjäril, hårpasta och en keps till Isak det var det enda som låg i min kasse då jag återvände tillbaka till rummet på mitt hostel.

Kursen jag var på idag gick över föväntan. Trotts att hela föreläsningen var på engelska (eller snarare amerikanska) hade jag inga större problem att hänga med och förstå. Det stora jobbet blir när jag ska översätta testmanualen (den finns bara på engelska). Men med ett bra lexikon så ska nog detta också gå bra. Nu behövs det "bara" inskaffa material, det kommer ta tid och eftersom vi har inköpsstopp på jobbet (resultat av värlsdläget) så kan jag nog inte köpa ett färdigt komplett som kostar 4500:- !!

Ytterligare en kväll ska jag tillbringa i min ensamhet i den stora staden. Det tragiska är att min kära make också är i Stockholm ikväll, fast i en annan del av stan. Vi är nära varandra men ändå för långt borta för att kunna träffas ikväll.
Nåja det går nog det med, vi får väl träffas hemma i morgon kväll igen.

Kram

På plats i Stockholm

Här sitter jag.......... ensam på ett hotellrum i Stockholm. Ibland ångrar man att man sökt kurser att åka på, det kändes skoj i höstas att få denna kurs beviljad men nu är det inte lika roligt. Jag hade hellre varit kvar hemma och myst i soffa.
Kursen ges dessutom helt på engelska och det är inget man praktiserar dagligen precis. Nu hoppas jag på ett pedagogiskt upplägg med många praktiska övningar, så blir det nog lite lättare.
Föreläser gör Michael Chapman och Mary E von Bourgondien, låter häftigt va!

Näe, nu är jag faktiskt på plats så det är bara att ta det för vad det är och göra något bra ut av det. Det är två mkt bra föreläsare och ämnet är hel intressant:
 " TTAP är en omfattande bedömning och kan användas som ett redskap i det pedagogiska arbetet för att förbereda eller skapa en så självständig och meningsfull vuxentillvaro som möjligt för äldre barn, ungdomar och vuxna med autismspektrumtillstånd".

Vad gör man nu en kväll ensam i Stockholm? Ikväll blir det inget annat än Tv och en påse godis, fniss
(synda i ensamhet)!

X2000

Att åka X2000 är en upplevelse på alla sätt. Här pendlar människor av alla sorter, från och till olika destinationer av alla slag. Min resa började med kustpilen (som tidigare trafikerat hela sträckan Hultsfred-Stockholm). Nu är det byte i Linköping till X2000.
Jag har aldrig riktigt blivit vän med X2000, blir åksjuk varje gång (som tur är åker jag inte så ofta) kanske jag skulle vänja mig om jag åkte oftare?
Dessutom åker jag idag baklänges vlket inte gör det lättare. Tänkte att jag kunde byta till någon tom plats men det fanns inte, tåget var fullsatt.
Nåja, nu är det ca 1 timme kvar tills jag är framme i den stora staden, då blir det promenad till vandrarhemmet jag ska bo på (landstingets favoritboende?). Kan ändå vara skönt att gå lite efter att ha setat på tåg i nästan 4 timmar. Kram.


På resa igen

Efter en under bar helg vid havet och med  många go'a vänner, är det så dags att vända hemåt igen.
Var det inte för att jag ska med tåget till Stockholm efter lunch så hade jag gärna stannat kvar till kvällen.
Det känns inte särskilt lockande att åka från den ljumma bris som kommer från havet, solens strålar som värmer och fåglar som leker i vattnet och träden.
Att åka till en dammig grå asfallt, trafik och stress känns inte så speciellt lockande, men men, till helgen är jag hemma igen, men det finns de som säger att sommaren är fantastisk i Stockholm oxå.


Kram till er alla!

Älskade hund

Finns det några hundar i himlen?
Naturligtvis,
om det inte fanns några hundar där skulle det inte vara någon himmel!

Hundar har ett enda mål i livet -
att ge bort sitt hjärta.


Tänk efter, före.....

SOMMARKATTEN
Förra sommaren, en årstid så ljus.
Kom en familj till ett sommarhus.
De skaffa en katt så liten och go,
natt och dag fick den inne bo.
Han myste och trivdes i moderns famn,
att matas med mat och kallas  vid namn.

När sommaren tog slut och hösten kom sen,
semestern var över, familjen for hem.

Katten tänkte:
"Vad gjorde jag för fel, vad hände med barnens lek och kel?
Jag står här vid dörren och väntar på er,
säg mig, älskar ni mig inte mer?"

Där satt han på trappan dag och natt,
han var ju bara en sommarkatt.
Kylan kom närmare och snön föll ner,
varför kommer ni inte hit mer?

När våren och sommaren nalkas igen,
kommer familjen åter till sitt sommarhem.
-Kom lilla kissen, ropar de lent,
men för han som blev lämnad var det redan försent.
Under en lövhög han ligger så still,
den kärlek han fick räckte ej till.
Av kyla och svält ett kattliv dog ut,
och detta på grund av att sommaren tog slut. Hemma igen

Så var det slut på vår lilla semester. Efter en vecka i fjällen med snö, sol och skidåkning är vi lyckligt hemma igen hela och välbehållna. Veckan har varit helt fantastisk med många överraskningar.
Tack alla ni som var med oss och bidrog till allt det roliga.

Tack 
 Kenneth & Sofi, Isak
Robin
Göran & Yvonne, Ketty & Pierre
Magnus & Anette, Lina, Sara & EmmaCarina & Christer

Skidåkning med alpina landslaget

Ja det var det han fick göra min lilla gubbe nu när han fyllt 50!
Samtalet han fick ta emot i backen under fredagen var att kl. 08.00 på lördagsmorgonen vad det samling i backen för skidåkning  där efter var det frukost på värdshuset , allt med med alpina landslaget.
Själv aggerade jag fotograf i målområdet.

Genomgång inför..


På väg upp i backen


Den lilla publiken

Vad händer i backen?

Ja, det kan man aldrig veta. Igår morse knackade det på dörren och där stod plötsligt min bror med familj som ville vara med och fira gubben. Superskoj, och naturligt vis blev Christer hur överraskad som helst.
Idag när Christer kom nersvingande i backen fick han ett telefonsamtal som överraskade honom mycket. Vad det var kan jag inte säga med snart kommer ni få veta :-)

Lite bilder från igår:
    

 


Ski funtastic

En skidfest utan motstycke är just denna helg. Självklart var vi med på invigningen bland flera duktiga skidåkare från svenska landslaget! Kolla bara:

Therese Borssén


Jens Byggmark
(med på bilden finns också linslusen Kenneth med svärmor)


André Myhrer


Jessica Lindell Vikarby


Förväntansfull publik

Födelsedagsbarn i fjällen

Grattis Christer
på födelsedagen!


Fler dagar i fjällen

Nu har även tjejerna kommit ut i backen, så nur är ingen säker längre :-)
Solen gömmer sig bakom molnen och termometern visar på plusgrader men vad gör det, snön ligger packad i backen så skidföre finns det allt. Lite bilder från Sälengänget:

Snögubben i Lindvallen

   
Lunch i backen


1:a dagen i Sälen

Så var vi då på plats, stugan var verklien över förväntan, ett eget hus vid sidan om med skogen precis vid knuten. 50 m till backen som består av ett tjockt lager snö. Snö ja, här finns det fortfarande snö kvar så det är inga problem med skidföret.
Stugans gubbar var först ut i backen men snart så kommer också tjejligan farande så akta er ni!
Lite bilder från frömiddagens skidande, det ända som saknas är solsken men det har dom lovat kommer.


Sofi väntar i målgården....


..på Kenneth som kommer svingande på sin bräda


Känns han igen?
Robin döljer ansiktet

Sälen

Nu är det äntligen dags för en veckas semester. Solen skiner och termometern visar + 16.5 grader i skuggan.
Just då håller vi på att packa in skidora i takboxen på bilen för nu drar vi till fjällen.


Blåkulla

Nu är jag framme!
Jag drog vid 4-tiden hade badat katten i neon, satt lysdioder i hucklet
och fixat hjul-lagren på kvasten, det vart raketbränsle i år igen!
Hoppas vi syns snart men till dess önskar jag dig en riktigt glad påsk!


Växjö tur och retur

Efter jobbet idag bar det iväg till Växjö, 15 mil enkel resa. Vad gör man inte för sina barn ? Det var Robin jag hämtade han ska med oss till fjällen när vi åker dit. För honom blir det lyx, han var nästan precis hemkommen från en vecka i Trysil och nu ska han fortsätta med oss till Lindvallen, hmm.

Eftersom han nu är utbildad skidinstruktör så ska han få fungera som PT, bra va!

Kampen mot bröstcancer

Denna kvinna får vandra vidare hos mig i kampen mot bröstcancer.
Hon vandrar världen runt så var snäll och låt henne gå vidare i din blogg.

Hittade henne hos vivan

Dags för....

.......en bild på barnbarnet Isak. Han bara växer och växer,
nu börjar det bli en kille med sin egna personlighet, ler åt farmor så klart :-)Overallen har åkt av för att  ge plats åt...

 
...vårkoftan som gammel stickat.

Bilden är lånad av Sofie.
www.aspedalsgatan.blogg.se

RSS 2.0